Kokosova torta s čokolado

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
To je ena izmed mojih najljubših tort. Nežna kokosova krema se odlično dopolnjuje s čokoladnim oblivom in hrustljavim kokosom. Premer torte je ca. 26 cm.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!
Kokosova torta s čokolado
Sestavineza1torto
  • Sestavine za biskvit:
  • 4 jajca
  • 100 g masla
  • 100 g temne čokolade
  • 3-4 žlice sladila Sukrin
  • 4 žlice mletih mandljev ali 3 žlice mandljeve moke Sukrin
  • navadno ali kokosovo mleko (za navlažitev)
  • Sestavine za kremo:
  • 400 g mascarpona
  • 400 g grškega jogurta
  • 400 ml sladke smetane
  • 6 žlic sladila Sukrin Melis
  • 200 g navadne kokosove moke
  • 4 listi želatine
  • Čokoladni obliv in dekoracija:
  • 150 ml sladke smetane
  • nekaj žlic kokosovih kosmičev
  • 150 g temne čokolade
Postopek
  1. Najprej se lotimo priprave biskvita. Ločimo rumenjake in beljake ter iz beljakov stepemo trd sneg. V posodi pri nizki temperaturi stopimo maslo in nalomljeno čokolado. Odstavimo, malenkost ohladimo, nato primešamo rumenjake, stepene s sladilom Sukrin. Izmenično dodajamo mlete mandlje in beljakov sneg. Maso pečemo v tortnem modelu (uporabimo papir za peko) 15-20 minut pri 180 st. C. Biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in ga vrnemo v očiščen tortni model. Namočimo ga z navadnim ali kokosovim mlekom. Nadaljujemo s pripravo kreme. Mascarpone premešamo z grškim jogurtom in sladilom Sukrin Melis. Želatino pripravimo po navodilih, jo malenkost ohladimo in počasi primešamo h kremi. Dodamo kokosovo moko in z žlico ali kuhalnico primešamo stepeno sladko smetano. Kremo naložimo v model in torto za nekaj ur shranimo v hladilnik. Čokoladni obliv pripravimo tako, da skoraj do vretja segrejemo sladko smetano, jo odstavimo in vanjo nalomimo čokolado. Mešamo, dokler se čokolada ne stopi, nato prelijemo čez torto, posujemo s kokosovimi kosmiči in ohladimo.
Kokosova torta s čokolado
To je ena izmed mojih najljubših tort. Nežna kokosova krema se odlično dopolnjuje s čokoladnim oblivom in hrustljavim kokosom. Premer torte je ca. 26 cm.
Sestavineza1torto
  • Sestavine za biskvit:
  • 4 jajca
  • 100 g masla
  • 100 g temne čokolade
  • 3-4 žlice sladila Sukrin
  • 4 žlice mletih mandljev ali 3 žlice mandljeve moke Sukrin
  • navadno ali kokosovo mleko (za navlažitev)
  • Sestavine za kremo:
  • 400 g mascarpona
  • 400 g grškega jogurta
  • 400 ml sladke smetane
  • 6 žlic sladila Sukrin Melis
  • 200 g navadne kokosove moke
  • 4 listi želatine
  • Čokoladni obliv in dekoracija:
  • 150 ml sladke smetane
  • nekaj žlic kokosovih kosmičev
  • 150 g temne čokolade
Postopek
  1. Najprej se lotimo priprave biskvita. Ločimo rumenjake in beljake ter iz beljakov stepemo trd sneg. V posodi pri nizki temperaturi stopimo maslo in nalomljeno čokolado. Odstavimo, malenkost ohladimo, nato primešamo rumenjake, stepene s sladilom Sukrin. Izmenično dodajamo mlete mandlje in beljakov sneg. Maso pečemo v tortnem modelu (uporabimo papir za peko) 15-20 minut pri 180 st. C. Biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in ga vrnemo v očiščen tortni model. Namočimo ga z navadnim ali kokosovim mlekom. Nadaljujemo s pripravo kreme. Mascarpone premešamo z grškim jogurtom in sladilom Sukrin Melis. Želatino pripravimo po navodilih, jo malenkost ohladimo in počasi primešamo h kremi. Dodamo kokosovo moko in z žlico ali kuhalnico primešamo stepeno sladko smetano. Kremo naložimo v model in torto za nekaj ur shranimo v hladilnik. Čokoladni obliv pripravimo tako, da skoraj do vretja segrejemo sladko smetano, jo odstavimo in vanjo nalomimo čokolado. Mešamo, dokler se čokolada ne stopi, nato prelijemo čez torto, posujemo s kokosovimi kosmiči in ohladimo.
Nasveti

Komentiraj