LCHF rdeča žametna torta

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Rdeča žametna torta je zanimiva na pogled ter brez moke in dodanega sladkorja . Sestavine so za torto premera 18 cm.
Avtor:Uroš Sobočan, danger-men-cooking-lchf.blogspot.si
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
LCHF rdeča žametna torta
Sestavine
  • Sestavine za biskvit:
  • 3 jajca
  • 4 žlice razmaščene mandljeve moke Sukrin
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • aroma maline Etol
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 žlica sladila Sukrin Melis raztopljenega v ca. 100 ml vode (za navlažitev biskvita)
  • Sestavine za kremo:
  • 250 g grškega jogurta ali maskarpone sira
  • burbonska vanilja v prahu
  • 2 lista želatine
  • Sestavine za premaz:
  • sladka smetana
Postopek
  1. Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg. Dodamo rumenjake, sladilo Sukrin Melis in premešamo. Na koncu dodamo še sodo bikarbono, aromo maline in razmaščeno mandljevo moko Sukrin. Premešamo in zlijemo v pekač, ki smo ga premazali z maslom. Pečemo približno 15 minut pri 180 ˙C. Ali je biskvit pečen, preverimo tako, da ga prebodemo z zobotrebcem. Če na njem ni sledi, je pečen.
  2. Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice, navlažimo z mešanico Sukrin Melisa in vode (uporabimo čopič) in pustimo, da se ohladi.
  3. Kremo pripravimo tako, da grškemu jogurtu dodamo vaniljo in želatino, pripravljeno po navodilih na embalaži in dobro premešamo.
  4. Ohlajen biskvit prerežemo na pol in spodnjo polovico premažemo s kremo iz grškega jogurta. Prekrijemo z drugo polovico biskvita in iz vseh strani premažemo s stepeno sladko smetano. Torto postavimo v hladilnik vsaj za tri ure.
LCHF rdeča žametna torta
Rdeča žametna torta je zanimiva na pogled ter brez moke in dodanega sladkorja . Sestavine so za torto premera 18 cm.Avtor:Uroš Sobočan, danger-men-cooking-lchf.blogspot.si
Sestavine
  • Sestavine za biskvit:
  • 3 jajca
  • 4 žlice razmaščene mandljeve moke Sukrin
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • aroma maline Etol
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 žlica sladila Sukrin Melis raztopljenega v ca. 100 ml vode (za navlažitev biskvita)
  • Sestavine za kremo:
  • 250 g grškega jogurta ali maskarpone sira
  • burbonska vanilja v prahu
  • 2 lista želatine
  • Sestavine za premaz:
  • sladka smetana
Postopek
  1. Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg. Dodamo rumenjake, sladilo Sukrin Melis in premešamo. Na koncu dodamo še sodo bikarbono, aromo maline in razmaščeno mandljevo moko Sukrin. Premešamo in zlijemo v pekač, ki smo ga premazali z maslom. Pečemo približno 15 minut pri 180 ˙C. Ali je biskvit pečen, preverimo tako, da ga prebodemo z zobotrebcem. Če na njem ni sledi, je pečen.
  2. Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice, navlažimo z mešanico Sukrin Melisa in vode (uporabimo čopič) in pustimo, da se ohladi.
  3. Kremo pripravimo tako, da grškemu jogurtu dodamo vaniljo in želatino, pripravljeno po navodilih na embalaži in dobro premešamo.
  4. Ohlajen biskvit prerežemo na pol in spodnjo polovico premažemo s kremo iz grškega jogurta. Prekrijemo z drugo polovico biskvita in iz vseh strani premažemo s stepeno sladko smetano. Torto postavimo v hladilnik vsaj za tri ure.
Nasveti

Comments are closed.