Valentinova tortica s pralineji

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Vsak dan lahko najdemo razlog, da sebi in svojim dragim spečemo tortico. Ker pa vse diši po valentinovem, za spremembo naredite LCHF tortico v obliki srca. Biskvit je brez moke in dodanega sladkorja, namesto kreme iz mascarpona in čokolade pa lahko uporabite čokoladni mousse Sukrin (vsebino vrečke premešajte s 100 ml vode in 100 ml sladke smetane).
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Valentinova tortica s pralineji
Sestavine
Postopek
  1. Najprej se lotimo priprave biskvita. Ločimo rumenjake in beljake ter iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake stepemo s sladilom Sukrin in dodamo mascarpone. Nato izmenično primešamo mlete mandlje, kokosovo moko, pecilni prašek, ščepec soli in beljakov sneg.
  2. Maso pečemo v srednje velikem modlu v obliki srca ca. 20 minut pri 180 °C. Biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in ga vrnemo v model. Namočimo ga z mešanico sladke smetane in vode.
  3. Nato se lotimo kreme. Sladko smetano stepemo posebej. Mascarpone premešamo s sladilom Sukrin Melis. Temno čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo nad parno kopeljo. Mascarpone mešanici primešamo stopljeno čokolado in stepeno sladko smetano.
  4. Sledi priprava pralinejev. Kakavovo in navadno maslo stopimo. Nato postopoma primešamo Sukrin Melis in beljakovinski prašek, da nastane popolnoma gladka masa. Po želji dodamo malo vaniljeve arome. Mešanico pretočimo v modelčke za pralineje in shranimo v hladilnik za nekaj ur.
  5. Kremo naložimo na biskvit in torto okrasimo s pralineji. Po želji jo posujemo s kokosovimi kosmiči. Za nekaj ur jo postavimo v hladilnik.
Valentinova tortica s pralineji
Vsak dan lahko najdemo razlog, da sebi in svojim dragim spečemo tortico. Ker pa vse diši po valentinovem, za spremembo naredite LCHF tortico v obliki srca. Biskvit je brez moke in dodanega sladkorja, namesto kreme iz mascarpona in čokolade pa lahko uporabite čokoladni mousse Sukrin (vsebino vrečke premešajte s 100 ml vode in 100 ml sladke smetane). Avtor:Staša Grom
Sestavine
Postopek
  1. Najprej se lotimo priprave biskvita. Ločimo rumenjake in beljake ter iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake stepemo s sladilom Sukrin in dodamo mascarpone. Nato izmenično primešamo mlete mandlje, kokosovo moko, pecilni prašek, ščepec soli in beljakov sneg.
  2. Maso pečemo v srednje velikem modlu v obliki srca ca. 20 minut pri 180 °C. Biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in ga vrnemo v model. Namočimo ga z mešanico sladke smetane in vode.
  3. Nato se lotimo kreme. Sladko smetano stepemo posebej. Mascarpone premešamo s sladilom Sukrin Melis. Temno čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo nad parno kopeljo. Mascarpone mešanici primešamo stopljeno čokolado in stepeno sladko smetano.
  4. Sledi priprava pralinejev. Kakavovo in navadno maslo stopimo. Nato postopoma primešamo Sukrin Melis in beljakovinski prašek, da nastane popolnoma gladka masa. Po želji dodamo malo vaniljeve arome. Mešanico pretočimo v modelčke za pralineje in shranimo v hladilnik za nekaj ur.
  5. Kremo naložimo na biskvit in torto okrasimo s pralineji. Po želji jo posujemo s kokosovimi kosmiči. Za nekaj ur jo postavimo v hladilnik.
Nasveti

Comments are closed.