Sestavine za biskvitno testo:
- 1 zavitek low-carb mešanice za peko peciva Sukrin Cake Mix
- 4 jajca
- 200 ml vode
- 100 g stopljenega masla
- košček kokosove maščobe za premaz pekača
Sestavine za orehov nadev:
- 200 g mletih orehov
- 5 žlic sladila Sukrin Gold
- 120 ml tekoče sladke smetane
- 1 žlica ruma
- Pripravimo si model za šarkelj in ga premažemo s stopljeno kokosovo maščobo. Nato pripravimo orehov nadev, tako da mlete orehe premešamo s sladilom Sukrin Gold ter prelijemo z zavreto sladko smetano z rumom. Dobro premešamo.
- Biskvit pripravimo po navodilu na low-carb mešanici za peko peciva Sukrin Cake Mix. Polovico biskvitne mase naložimo v model, nato z žlico nadevamo orehov nadev (pazimo, da ne pride čisto do roba modela), nato model zapolnimo s preostankom biskvitne mase. Šarkelj pečemo pri 175 °C približno 30 minut. Ohlajenega lahko posujemo s sladilom Sukrin Icing.


