LCHF šarkelj z orehovim nadevom

 

Ta recept za LCHF šarkelj z orehovim nadevom je nastal, ko sem morala na hitro pripraviti sočno, a preprosto pecivo. Uporabila sem low-carb mešanico za peko biskvitnega peciva Sukrin Cake Mix, ki ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov, sladkorja in je brez glutena. Da ne bi bil čisto navaden biskvit, sem maso skombinirala z orehovim nadevom za potico, vi pa lahko po želji pripravite poljubni nadev za potico.
Šarkelj brez moke in dodanega sladkorja
Sestavine

Sestavine za biskvitno testo:

Sestavine za orehov nadev:

Priprava
  • Pripravimo si model za šarkelj in ga premažemo s stopljeno kokosovo maščobo. Nato pripravimo orehov nadev, tako da mlete orehe premešamo s sladilom Sukrin Gold ter prelijemo z zavreto sladko smetano z rumom. Dobro premešamo.
  • Biskvit pripravimo po navodilu na low-carb mešanici za peko peciva Sukrin Cake Mix. Polovico biskvitne mase naložimo v model, nato z žlico nadevamo orehov nadev (pazimo, da ne pride čisto do roba modela), nato model zapolnimo s preostankom biskvitne mase. Šarkelj pečemo pri 175 °C približno 30 minut. Ohlajenega lahko posujemo s sladilom Sukrin Icing.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!