Sestavine za testo
- 200 g kremnega sira
- 2 jajci
- 50 g naribanega parmezana
- 50 g razmaščene sezamove moke Sukrin
- 50 g razmaščene kokosove moke Sukrin
- 10 g indijskega trpotca
Sestavine za nadev in zabelo
- nekaj žlic čokoladnih kapljic
- nekaj rezin masla
- 2 žlici mletih lešnikov
- 1 žlica sladila Sukrin Gold
- Jajca skupaj s kremnim sirom penasto umešamo.
- Dodamo nariban parmezan, sezamovo moko in indijski trpotec ter dobro premešamo. Na koncu dodamo kokosovo moko in zgnetemo v kroglo. Masa mora biti takšna, da jo lahko oblikujemo z rokami, a ne pretrda.
- Maso damo za najmanj 1 uro v hladilnik, nato jo razdelimo na 10 delov in jih zgnetemo v kroglice.
- Vsako kroglico z dlanmi sploščimo, na sredino damo po 1 žličko čokoladnih kapljic in z rokami »zapremo« testo v kroglico. Pazimo, da ni razpok.
- V vrelo vodo položimo cmoke, zmanjšamo temperaturo, tako da voda še vedno rahlo vre, in kuhamo 6-7 minut.
- Nato cmoke s penovko vzamemo iz vode in damo na krožnike.
- Zabelo pripravimo tako, da stopimo maslo ter mu primešamo mlete lešnike in sladilo Sukrin Gold.
- Zabelo prelijemo čez cmoke in postrežemo še tople.
- Najlažje je, če uporabite že kupljen nariban parmezan.
- Če je masa presuha, ji dodajte malo vode in še enkrat pregnetite z mokrimi rokami.
- Namesto čokoladnega nadeva lahko uporabite borovnice, jagode ali drugo jagodičevje.
- Iz iste mase lahko napravite tudi njoke ali svaljke.


