- 3 jajca
- 50 ml vode
- 2 žlici razmaščene sezamove moke Sukrin
- 1 žlica naribanega parmezana
- 1 žlička indijskega trpotca
- 2 ščepca soli
- 50 g dimljenega lososa
- 1 žlica kisle smetane
- majhen košček fete
- malo svežega drobnjaka
- maslo ali kokosova maščoba za namastitev ponve
- Jajca, vodo, sezamovo moko, parmezan, indijski trpotec in sol dobro premešamo in počakamo nekaj minut, da se sestavine povežejo. Medtem segrejemo z maslom ali s kokosovo maščobo premazano ponev.
- Maso vlijemo v ponev in počakamo, da se spodnja stran zapeče, nato maso po delih obračamo in »režemo« na manjše koščke.
- Dimljeni losos narežemo na koščke in ga posebej popečemo v ponvi (ta korak lahko izpustite in lososa uporabite kar tako).
- Praženec damo na krožnik, dodamo kislo smetano, lososa in nadrobljeno feto ter potresemo s sesekljanim drobnjakom.


