- 1000 g sliv
- 150 g sladila Sukrin Icing
- sok pol limone
- nekaj ščepcev mletih klinčkov
- pol žličke mletega cimeta
- 2 žlici ruma
- 5 g agar agarja
- 50 ml hladne vode
- Slive dobro operemo, odstranimo koščice in narežemo na četrtine ali manjše koščke.
- Damo jih v posodo in pričnemo segrevati, po potrebi prilijemo malo vode, da se ne primejo.
- Dodamo sladilo Sukrin Icing in začimbe ter premešamo.
- Ko mešanica zavre, zmanjšamo temperaturo in kuhamo 40 minut, vmes večkrat premešamo in nekje na polovici kuhanja dodamo rum.
- Malo pred koncem kuhanja premešamo agar agar s hladno vodo, nato mu dodamo nekaj žlic vroče marmelade in premešamo. Mešanico vlijemo v marmelado in dobro premešamo.
- Še vročo marmelado stresemo v očiščena in sterilizirana kozarčka, zapremo, postavimo na glavo in pokrijemo z brisačo, dokler se marmelada ne ohladi.
- Vedno uporabljajte brezhibno čist pribor in kuhinjske krpe.
- Marmelado hranite v temnem in hladnem prostoru, po odprtju pa v hladilniku.
- Po želji dodajte več ali manj sladila.
- Kozarce sterilizirate tako, da jih za ca. pol ure postavite pečico, segreto na 110 °


