Slivova marmelada brez dodanega sladkorja

 

Slive imajo okoli 10 g sladkorja na 100 g, torej so pri prehrani LCHF uporabne »mejno«. Ta odlična slivova marmelada brez dodanega sladkorja je vseeno zelo okusna, saj ima namesto sladkorja naravno sladilo brez kJ/kcal Sukrin Icing.
Avtor recepta: Staša Grom
slivova marmelada brez dodanega sladkorja
Sestavine
  • 1000 g sliv
  • 150 g sladila Sukrin Icing
  • sok pol limone
  • nekaj ščepcev mletih klinčkov
  • pol žličke mletega cimeta
  • 2 žlici ruma
  • 5 g agar agarja
  • 50 ml hladne vode
Priprava
  • Slive dobro operemo, odstranimo koščice in narežemo na četrtine ali manjše koščke.
  • Damo jih v posodo in pričnemo segrevati, po potrebi prilijemo malo vode, da se ne primejo.
  • Dodamo sladilo Sukrin Icing in začimbe ter premešamo.
  • Ko mešanica zavre, zmanjšamo temperaturo in kuhamo 40 minut, vmes večkrat premešamo in nekje na polovici kuhanja dodamo rum.
  • Malo pred koncem kuhanja premešamo agar agar s hladno vodo, nato mu dodamo nekaj žlic vroče marmelade in premešamo. Mešanico vlijemo v marmelado in dobro premešamo.
  • Še vročo marmelado stresemo v očiščena in sterilizirana kozarčka, zapremo, postavimo na glavo in pokrijemo z brisačo, dokler se marmelada ne ohladi.
Napotki
  • Vedno uporabljajte brezhibno čist pribor in kuhinjske krpe.
  • Marmelado hranite v temnem in hladnem prostoru, po odprtju pa v hladilniku.
  • Po želji dodajte več ali manj sladila.
  • Kozarce sterilizirate tako, da jih za ca. pol ure postavite pečico, segreto na 110 °
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!