Biskvit:
- 6 jajc
- 80 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
- 6 žlic sladila Sukrin
- 125 g masla
- pol pecilnega praška (po želji)
Krema
- 500 g maskarpone sira
- 500 g grškega jogurta
- 5 žlic sladila Sukrin Icing
- 250 g malin
- 1 vrečka želatine fix
Dekoracija:
- poljubno jagodičevje
- Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake premešamo s sladilom Sukrin, nato primešamo stopljeno maslo. Vmešamo sneg in na koncu še mandljevo moko s pecilnim praškom. Pečemo ca. 20 minut pri 175 °C v tortnem modelu s premerom 24-26 cm, obloženem s papirjem za peko.
- Mascarpone in grški jogurt damo na sobno temperaturo za nekaj časa, nato ju premešamo s sladilom Sukrin Icing in zmiksanimi malinami. Na koncu vmešamo želatino fix.
- Ohlajenemu biskvitu odstranimo papir za peko, očistimo obod od modela in biskvit vrnemo v model. Biskvit namočimo z mešanico sladke smetane, vode in sladila Sukrin Icing. Dodamo kremo, jo poravnamo in za nekaj ur, še bolje čez noč, shranimo v hladilnik. Poljubno okrasimo.


