Tunin steak na žaru

 

Tuno pecite podobno kot pljučno pečenko - le nekaj minut na vsaki strani. Na sredini mora biti roza barve - če jo boste prepekli, bo spominjala na staro govedino. Ne pozabite na blitvo in kozarec dobrega rdečega vina.
Tunin zrezek
Št. obrokov / za: 1 osebo
Sestavine
  • file tune
  • sol, poper, rožmarin
  • kokosovo maslo
  • olivno olje
  • peteršilj
  • česen
Priprava
  • Ponev za žar premažemo z malo kokosovega masla in jo močno segrejemo. Steake solimo, popramo in dodamo med prsti strt rožmarin. Na vsaki strani jih pečemo ca. 2-3 minute. Iz žlice oljčnega olja, sesekljanega peteršilja in česna pripravimo tržaško omako in jo ponudimo k jedi.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!