Valentinova tortica s pralineji

 

Vsak dan lahko najdemo razlog, da sebi in svojim dragim spečemo tortico. Ker pa vse diši po valentinovem, za spremembo naredite LCHF tortico v obliki srca. Biskvit je brez moke in dodanega sladkorja, namesto kreme iz mascarpona in čokolade pa lahko uporabite čokoladni mousse Sukrin (vsebino vrečke premešajte s 100 ml vode in 100 ml sladke smetane).
Avtor recepta: Staša Grom
Valentinova tortica s pralineji
Sestavine

Sestavine za biskvit

  • 4 jajca
  • 50 g sladila Sukrin
  • 60 g mletih mandljev
  • 40 g grobe kokosove moke
  • 100 g mascarpona
  • pol žličke pecilnega praška
  • ščepec soli

Sestavine za kremo

Sestavine za pralineje

Priprava
  • Najprej se lotimo priprave biskvita. Ločimo rumenjake in beljake ter iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake stepemo s sladilom Sukrin in dodamo mascarpone. Nato izmenično primešamo mlete mandlje, kokosovo moko, pecilni prašek, ščepec soli in beljakov sneg.
  • Maso pečemo v srednje velikem modlu v obliki srca ca. 20 minut pri 180 °C. Biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in ga vrnemo v model. Namočimo ga z mešanico sladke smetane in vode.
  • Nato se lotimo kreme. Sladko smetano stepemo posebej. Mascarpone premešamo s sladilom Sukrin Icing. Temno čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo nad parno kopeljo. Mascarpone mešanici primešamo stopljeno čokolado in stepeno sladko smetano.
  • Sledi priprava pralinejev. Kakavovo in navadno maslo stopimo. Nato postopoma primešamo Sukrin Icing in beljakovinski prašek, da nastane popolnoma gladka masa. Po želji dodamo malo vaniljeve arome. Mešanico pretočimo v modelčke za pralineje in shranimo v hladilnik za nekaj ur.
  • Kremo naložimo na biskvit in torto okrasimo s pralineji. Po želji jo posujemo s kokosovimi kosmiči. Za nekaj ur jo postavimo v hladilnik.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!