Sestavine za biskvit
- 4 jajca
- 50 g sladila Sukrin
- 60 g mletih mandljev
- 40 g grobe kokosove moke
- 100 g mascarpona
- pol žličke pecilnega praška
- ščepec soli
Sestavine za kremo
- 300 g mascarpone
- 250 ml sladke smetane
- 3 žlice sladila Sukrin Icing
- 100 g temne čokolade
Sestavine za pralineje
- 80 g kakavovega masla
- 40 g navadnega masla
- 30 g sladila Sukrin Icing
- 20 g beljakovinskega praška Iso Whey Zero, okus bela čokolada
- nekaj kapljic rdečega barvila
- Najprej se lotimo priprave biskvita. Ločimo rumenjake in beljake ter iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake stepemo s sladilom Sukrin in dodamo mascarpone. Nato izmenično primešamo mlete mandlje, kokosovo moko, pecilni prašek, ščepec soli in beljakov sneg.
- Maso pečemo v srednje velikem modlu v obliki srca ca. 20 minut pri 180 °C. Biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in ga vrnemo v model. Namočimo ga z mešanico sladke smetane in vode.
- Nato se lotimo kreme. Sladko smetano stepemo posebej. Mascarpone premešamo s sladilom Sukrin Icing. Temno čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo nad parno kopeljo. Mascarpone mešanici primešamo stopljeno čokolado in stepeno sladko smetano.
- Sledi priprava pralinejev. Kakavovo in navadno maslo stopimo. Nato postopoma primešamo Sukrin Icing in beljakovinski prašek, da nastane popolnoma gladka masa. Po želji dodamo malo vaniljeve arome. Mešanico pretočimo v modelčke za pralineje in shranimo v hladilnik za nekaj ur.
- Kremo naložimo na biskvit in torto okrasimo s pralineji. Po želji jo posujemo s kokosovimi kosmiči. Za nekaj ur jo postavimo v hladilnik.


