Čokoladno-marelična torta

 

Čokoladno-marelična torta po okusu spominja na Sacher torto, a je bolj rahla, saj ima na vrhu kremo iz sladke smetane in temne čokolade. Čokoladni biskvit lahko naredite tudi po tem receptu, vendar količino sestavin povečajte za polovico.
Čokoladno-marelična torta
Sestavine

Sestavine za biskvit:

Sestavine za nadev in dekoracijo:

  • kozarec marelične marmelade brez dodanega sladkorja
  • 500 ml sladke smetane
  • 200 g temne čokolade
  • 50 g sesekljane temne čokolade
  • stepena sladka smetana
Priprava
  • Biskvit pripravimo po navodilih na embalaži mešanice Sukrin Chocolate Cake Mix. Pečen in ohlajen biskvit enkrat prerežemo. Prvi oblat vrnemo v tortni model, ga navlažimo z mlekom ali razredčeno tekočo smetano in premažemo z marmelado. Nanj položimo drugi oblat, ki ga prav tako navlažimo in premažemo z marmelado.
  • Čokoladno kremo pripravimo tako, da sladko smetano zlijemo v posodo, segrejemo in vanjo nalomimo temno čokolado. Mešamo na srednji temperaturi, dokler se čokolada ne stopi. Čokoladno smetano dobro ohladimo v hladilniku (najbolje čez noč) in jo, ko je zares hladna, stepemo z mešalnikom za smetano v gosto kremo.
  • Torto premažemo s čokoladno-smetanovo kremo in potresemo s sesekljano temno čokolado. Pred postrežbo jo okrasimo s stepeno sladko smetano.
Imaš lastno fotko tega recepta? Objavi jo! Uporabi @stasa_lchflove ali nas potagaj s #fitkuhinja!