Sestavine za biskvit:
- 1 zavitek mešanice Sukrin Chocolate Cake Mix
- 3 jajca
- 300 ml vode
- 100 ml stopljene kokosove maščobe ali navadnega masla
- mleko ali razredčena tekoča smetana za navlažitev
Sestavine za nadev in dekoracijo:
- kozarec marelične marmelade brez dodanega sladkorja
- 500 ml sladke smetane
- 200 g temne čokolade
- 50 g sesekljane temne čokolade
- stepena sladka smetana
- Biskvit pripravimo po navodilih na embalaži mešanice Sukrin Chocolate Cake Mix. Pečen in ohlajen biskvit enkrat prerežemo. Prvi oblat vrnemo v tortni model, ga navlažimo z mlekom ali razredčeno tekočo smetano in premažemo z marmelado. Nanj položimo drugi oblat, ki ga prav tako navlažimo in premažemo z marmelado.
- Čokoladno kremo pripravimo tako, da sladko smetano zlijemo v posodo, segrejemo in vanjo nalomimo temno čokolado. Mešamo na srednji temperaturi, dokler se čokolada ne stopi. Čokoladno smetano dobro ohladimo v hladilniku (najbolje čez noč) in jo, ko je zares hladna, stepemo z mešalnikom za smetano v gosto kremo.
- Torto premažemo s čokoladno-smetanovo kremo in potresemo s sesekljano temno čokolado. Pred postrežbo jo okrasimo s stepeno sladko smetano.


